"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країни-члени ЄС погодили розширення безмитних квот для України

Вівторок, 6 червня 2017, 18:02

Комітет постійних представників ЄС досяг домовленості щодо позиції Ради ЄС щодо тимчасових торговельних преференцій для України.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Посли ЄС попросили головуючу країну провести переговори з Європарламентом з метою швидкого запровадження заходів" - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Пропозиція має на меті покращення доступу українських експортерів до ринку ЄС з огляду на складну економічну ситуацію та зусилля в ході економічних реформ України" - додали у Раді ЄС.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на ряд товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квот на кукурудзу – на 650 тис. тонн, пшеницю – 100 тис. тонн, ячмінь – 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно – на 7,8 тис. тонн, овес – 4 тис. тонн, мед – 3 тис. тонн, виноградний сік – 500 тонн, перероблені томати – 5 тис. тонн.

1 червня цього року Європарламент проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками. Зокрема, євродепутати підтримали внесення поправок у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонувала ввести додаткові квоти.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!