"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Середня зарплата ліквідатора банку становить 700 тисяч

П'ятниця, 30 червня 2017, 18:20

Середня зарплата ліквідаторів неплатоспроможних банків у 2016 році становила близько 700 тисяч гривень.

Про це йдеться в дослідженні проекту "Декларації".

Сума виплат уповноваженим на ліквідацію коливається в залежності від кількості банків, які вони ліквідували протягом року, а також терміну перебування на посаді ліквідатора в певному банку.

Заробітну плату їм нараховує Фонд гарантування вкладів, тобто ці виплати фінансуються з державного бюджету.

Реклама:

Згідно з декларацією, найбільше у 2016 році заробив Владислав Кадиров, який з жовтня 2015 року керує ліквідацією Дельта Банку - близько 1,2 млн грн. У лютому-березні 2017 року його місячна зарплата становила понад 100 тис. грн, через що він був змушений подавати додаткові декларації про суттєві зміни в майновому стані.

На другому місці з зарплатою в 805 тис. грн виявився Андрій Шевченко. В даний час він є ліквідатором Артем-банку і Актив-банку.

Його колега Андрій Матвієнко, який займається ліквідацією відразу шести банків, за минулий рік заробив у ФГВФО 765 тис. грн, і посів у рейтингу третє місце.

Найменше серед ліквідаторів у 2016 році заробили Владислав Валендюк (265 тис. грн) і Володимир Гриценко (108 тис. грн). Перший у вересні минулого року був уповноважений на ліквідацію банку "Фінанси і Кредит", другий є одним з двох ліквідаторів "Михайлівського".

Станом на сьогодні, на керівних позиціях в тимчасових адміністраціях банків працюють 40 ліквідаторів.

Нагадаємо, нещодавно на хабарі в 5 млн доларів було розкрито ліквідатора ФГВФО Юлію Приходько. Її річна зарплата становила 742 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!