"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кіберполіція розповіла провайдерам, як заблокувати сайти РФ

Субота, 3 червня 2017, 11:14

Департамент кіберполіції Нацполіціі України надав практичні рекомендації українським Інтернет-провайдерам, як заблокувати доступ до санкційних сайтів без закупівлі спеціального технічного обладнання.

Про це повідомляє сайт Нацполіціі.

"Так, працівники Департаменту кіберполіції зазначають такі методи блокування, як блокування за IР-адресами, за допомогою DNS та по URL. Найбільшефективним методом серед них працівники поліції виділяють саме блокуванняресурсів за допомогою блокування IР-адресу. Більше того, налаштуванняобладнання за такими рекомендаціями не потребує додатковихфінансових затрат та придбання техніки", - йдеться в повідомленні.

У кіберполіції також звернули увагу на те, що останнім часом в мережі швидко поширюються спеціалізовані браузери.

Реклама:

"Вони, під легендою надання можливості здолатио бмеження доступу до заблокованих ресурсів, насправді отримують повний доступ до операційноїсистеми та персональних даних користувача", - підкреслили у відомстві.

Як відомо, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Більше про нові санкції читайте тут: Новий фронт або шлях до цензури: навіщо Порошенко блокує російські соцмережі

Президент Порошенко заявив, що санкції щодо Росії, зокрема їх останнє розширення, можуть бути переглянуті після виходу російських військ з території України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!