"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ICU виграв суд у нардепа і просить вибачень

Четвер, 29 червня 2017, 14:48

Вищий спеціалізований суд відмовив у задоволенні касаційної скарги депутату Костенку і зобов'язав його публічно спростувати неправдиві звинувачення в причетності групи ICU до корупційних операцій.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ICU.

Суди трьох інстанцій встановили, що група ICU не має відношення ні до однієї з угод, зазначених Павлом Костенком.

Реклама:

"Уже в апеляційній скарзі він вказав, що не мав на увазі групу ICU, заявляючи про "операції з виведення прибутку з державних фінансових установ", оплаті "корупційних послуг" та інших незаконних операцій, а причиною голослівних звинувачень на адресу групи ICU в апеляційній скарзі назвав свій "конфлікт з Національним банком", - йдеться в тексті повідомлення.

"Суд не визнав конфлікт Павла Костенка з Національним банком достатньою підставою для поширення неправдивої інформації про групу ICU і зобов'язав його спростувати свої неправдиві звинувачення тим же способом, яким вони були поширені - за допомогою публікації спростування на своїй сторінці в Facebook і на сайті eizvestia.сom" , - повідомляє ICU.

Як відомо, кінцевими беніфіціарами групи ICU є Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Раніше співвласником групи була також Валерія Гонтарева, яка продала свою частку у 2014 році після переходу на роботу в НБУ.

Міноритарним акціонером ICU є колишній міністр енергетики Володимир Демчишин, а колишнім співробітником компанії є голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: