У затриманих екс-податківців заарештували майна на 900 мільйонів

Вівторок, 27 червня 2017, 17:55

Правоохоронці заарештували за рішенням судів нерухоме майно та автомобілі затриманих колишніх керівників податкових органів на суму близько 888,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко, найбільша вартість арештованого майна - у колишнього керівника Державної податкової інспекції у Святошинському районі Києва: 20 квартир та інших об'єктів майна на загальну суму понад 283,5 млн грн.

Крім цього, нерухомість на суму близько 202 млн грн заарештована у колишнього керівника ДПІ Києва.

Реклама:

Кравченко також поінформував, що минулого тижня і в минулий понеділок Апеляційний суд Києва розглянув вісім скарг прокуратури і адвокатів затриманих екс-податківців.

У трьох випадках суд залишив без зміни запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави. У двох випадках особисте зобов'язання було змінено на арешт і заставу, ще в двох випадках запобіжні заходи були змінені на тримання під вартою зі збільшенням суми застави.

Він, зокрема, нагадав, що 26 червня Апеляційний суд залишив без змін арешт колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харкові з можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн, яку адвокати просили знизити.

Він нагадав, що в рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президентом України Віктором Януковичем разом з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименко оголошені підозри 45 особам.

З них 17 знаходяться в розшуку, 28 перебувають на території України. Всім суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави або просто у вигляді застави.

Станом на 27 червня дев'ять фігурантів цієї справи перебувають під вартою, 18 внесли заставу на загальну суму понад 59 млн грн.

Як відомо,  24 травня правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках антикорупційної операції.

Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

За словами військового прокурора Анатолія Матіоса, обшуки проводилися щодо керівництва податкових адміністрацій низки областей, "за місцем знаходження всіх податкових майданчиків, куди заганяли підприємства реального сектора економіки".

У рамках розслідування щодо злочинної групи екс-президента Віктора Януковича було затримано 24 екс-керівників Міністерства доходів та зборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: