"Центренерго" возить антрацит з однієї своєї ТЕС на іншу

Понеділок, 26 червня 2017, 16:15 -

Трипільська ТЕС, що входить до складу ПАТ "Центренерго", почала систематично поповнювати свої склади дефіцитним антрацитом.

Про це ЕП повідомило джерело на ринку.

За його даними, поставки вугілля на станцію почалися в перших числах червня і здійснюються в обсязі близько 10 тис т/тиждень.

Джерелом цього ресурсу є склади іншої ТЕС "Центренерго" - Зміївської.

Реклама:

За даними джерела, маніпуляції з антрацитом дозволили запустити Трипільську ТЕС в роботу з 1 червня і тим самим запобігти блекауту в київському вузлі енергосистеми.

На 26 червня на Трипільській станції зосереджено 19,5 тис т вугілля. На Зміївської ТЕС на сьогодні залишилося менше 38 тис т антрациту. В сьогоднішніх темпах вивезення вугілля зі станції (10 тис т/тиждень), резервів Зміївської станції вистачить на підживлення Трипільської максимум протягом місяця.

30 травня на Зміївській ТЕС були завершені роботи з переоснащення другого блоку станції зі спалювання антрацитових марок вугілля на газові. Ще один блок (п'ятий) Зміївської ТЕС повинен бути переведений на марку "Г" до 15 вересня ц.р.

Контрольний пакет акцій "Центренерго" належить державі. Фактичним куратором компанії є "смотрящий" за державної вугільною галуззю Віталій Кропачев.

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: