"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрзалізниці потрібна незалежна Наглядова рада – Гройсман

Понеділок, 26 червня 2017, 14:54

Кабінет Міністрів України ухвалить рішення про продовження контракту з керівником державної компанії "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном після заслуховування його звіту і вважає за потрібне формування в УЗ незалежної Наглядової ради.

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, йдеться на Урядовому порталі.

"Що треба робити з "Укрзалізницею"? Треба провести корпоратизацію підприємства. Незалежна Наглядова рада - ось що потрібно. Я поставив таке завдання. І якщо вже перезавантажувати менеджмент, то не тільки главу правління, а все правління. Треба привести кращих фахівців, щоб вони розвивали компанію. А держава визначить критерії оцінки їх діяльності", - сказав Володимир Гройсман.

При цьому він не став говорити про те, чи ймовірна відставка Войцеха Балчуна в найближчій перспективі.

Реклама:

"Ми визначимо день і дату, коли Балчун відзвітує про свою роботу за рік. Після цього Уряд буде визначатися. Він працював на контракті, зараз працює за трудовим законодавством. Рішення про його контракт  Уряд прийме після його звіту. Поки у мене дуже багато суперечливої інформації. Одні кажуть, що його команда нормально працює, інші - погано. Одні кажуть, що вони чесні, інші - що корумповані"- сказав Володимир Гройсман.

"Моє прагнення: щоб ми приводили в управління державними компаніями професійних людей. А не по блату, чи не за партійною приналежністю, чи не за квотним принципом. Тоді ситуація буде виглядати зовсім інакше", - додав прем’єр.

Рекомендуємо почитати: Run, Войцеху, Run. Чи піде Балчун з "Укрзалізниці"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: