ПРООН направить 5,5 мільйона доларів на енергоефективність держустанов

П'ятниця, 23 червня 2017, 13:49

Програма розвитку Організації Об'єднаних націй має намір направити 5,48 мільйона доларів на підвищення енергоефективності в будівлях державних установ.

Про це сказано в повідомленні ПРООН, передають Українські Новини.

"ПРООН починає впровадження нового проекту, спрямованого на поліпшення енергоефективності державних будівель і споруджень в Україні, а саме: лікарень, шкіл, адміністративних установ і вищих навчальних закладів, дитячих садків, будинків-інтернатів, аптек, центрів зайнятості, бібліотек і музеїв у малих і середніх містах", - зазначається в повідомленні.

"Проект надає можливість муніципалітетам безпосередньо впроваджувати енергоефективні заходи, забезпечуючи технічну підтримку компаніям з надання енергетичних послуг", - додається в ньому.

Реклама:

Повідомляється, що за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду будуть здійснені реконструкція й модернізація систем електро- і водопостачання в державних будівлях.

Матеріальна підтримка також буде надана місцевим інженерним компаніям для здійснення будівництва, монтажу, експлуатації, технічного обслуговування й ремонту встаткування.

Програма розрахована на 5 років; усього планується впровадити 10 пілотних проектів в 10 містах.

Очікується, що ці проекти будуть сприяти заощадженню енергії й призведуть до щорічного скорочення викидів двоокису вуглецю приблизно на 510 тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: