"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ розслідує нанесення збитків державі на 1,5 мільярда гривень

П'ятниця, 23 червня 2017, 12:48

Національне антикорупційне бюро розслідує понад 20 кримінальних проваджень за фактом нанесення збитків державі на 1,5 мільярда гривень в транспортній галузі.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

"Загальна сума завданих збитків через корупцію, викриту детективами НАБУ в транспортній галузі, перевищує 1,5 млрд гривень. Для їх відшкодування арештовано майно і грошові кошти на суму понад 200 млн гривень", - відзначають в НАБУ.

Згідно з повідомленням антикорупційного бюро, детективи розслідують корупційні злочини в транспортній галузі в рамках більш 20 кримінальних проваджень.

Реклама:

Відзначається, що досудове розслідування по 4 з яких завершено, обвинувальні акти щодо 9 осіб направлено до суду.

"Найчастіше корупційні злочини пов'язані з закупівлями товарів, робіт і послуг за завищеними цінами, а також розкраданням державного майна", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ також відзначають, що в скоєнні ряду злочинів задіяні компанії, зареєстровані в інших країнах.

"Для з'ясування обставин вчинення цих злочинів детективи НАБУ прислали протягом 2016-2017 року запити про надання міжнародної правової допомоги в компетентні органи 7 держав. На жаль, відповіді поки ні від одного не отримали", - наголошується в повідомленні.

Для припинення дії корупційних схем, за якими державні підприємства в області зазнають збитків, НАБУ подало в суд позови про визнання недійсними угод між ДП "Адміністрація морських портів України" і Державною адміністрацією залізничного транспорту ( "Укрзалізниця") на загальну суму понад 860 млн гривень.

Нагадаємо, 21 червня НАБУ також проводила обшуки в компанії Держгеонадра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!