До кінця року 100% активів банків буде продаватися на ProZorro

Четвер, 22 червня 2017, 13:05

До кінця поточного року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на ProZorro всі активи банків, що знаходяться під його управлінням.

Про це повідомив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, пише FinClub.

"До кінця 2017 року ми планує виставити на продаж через ProZorro всі 100% активів банків, які знаходяться під управлінням фонду", - сказав він.

Реклама:

Зараз фонд виставляє торги по номіналу і, якщо актив не знаходить покупця, на наступних торгах, які проводяться через 10 днів, ціна знижується на 10%.

"До вересня ми хочемо вийти на голландський аукціон, який дозволить прискорити продаж і знижувати ціну, скажімо, до 30% від номіналу протягом одних торгів. Це трохи інший механізм, який потрібно доопрацювати", - сказав Ворушилін.

Балансова вартість активів, які будуть виставлені на продаж - близько 470 млрд грн.

"Але за скільки вони будуть продані, ми поки не знаємо. У нас на 15 млрд грн - "сміттєві" цінні папери. Ще на 70 млрд грн - права вимоги за кредитами, за якими або не було застав, або в заставі ті ж "сміттєві" цінні папери", - зазначив директор ФГВФО.

Нагадаємо, Фонд гарантування продає недобудований ТРЦ "Республіка" Дмитра Фірташа за 2,5 мільярда гривень через майданчик ProZorro.

Читайте також: Prozorro.Продажі: щеплення прозорістю проти корупції

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: