Суд відновив Юшкевич на посаді голови Держлісагентства

Четвер, 22 червня 2017, 12:15

Окружний адміністративний суд Києва відновив Христину Юшкевич на посаді голови Державного агентства лісових ресурсів.

Про це повідомляють "Українські новини".

Суд встановив, що Кабмін прийняв рішення в рамках протоколу ще 2 листопада про звільнення Юшкевич з посади першого заступника глави відомства і призначення її на посаду керівника агентства.

Реклама:

"Цим же протоколом зафіксовано рішення про підтримку запропонованих Мінагрополітики оброблених секретаріатом Кабміну завдань для випробування на посаді голови Державного агентства лісових ресурсів", - сказано в матеріалах справи.

При цьому 26 квітня Кабмін в рамках протоколу скасував ці рішення і вже розпорядженням звільнив Юшкевич з посади першого заступника голови і призначив її на посаду керівника агентства.

У той же час, згідно із законодавством, випробувальний термін може становити максимум 6 місяців.

Суд звертає увагу, що оскільки рішення було прийнято 2 листопада, а протокол засідання є офіційним документом, датою призначення є саме цей день, і випробувальний термін закінчується до 3 травня.

Так, якщо до моменту його закінчення службовця не ознайомили з наказом про звільнення, значить, згідно із законодавством, він пройшов випробування.

Таким чином, прийняття рішення про звільнення з посади у зв'язку з невідповідністю займаній посаді протягом випробувального терміну було можливим в даному випадку лише до 3 травня, в той час як Кабмін прийняв рішення про звільнення з посади керівника 18 травня, яке суд вважає протиправним і таким, що підлягає скасування в судовому порядку.

Суд постановив визнати протиправними та скасувати рішення від 26 квітня і 18 травня поточного року і відновити Юшкевич на посаді з моменту фактичного прийняття рішення про її призначення, оформленого в протоколі, тобто з 2 листопада 2016 року.

Як повідомлялося 20 червня Національне антикорупційне бюро провело обшуки в Державному агентстві лісових ресурсів.

В кінці квітня Кабмін призначив головою Держлісагентства Юшкевич з випробувальним терміном до 10 травня.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року Юшкевич перемогла в конкурсі на зайняття даної посади. До неї цю посаду обіймав Олександр Ковальчук, який змінив Валерія Чернякова.

8 червня 2016 року Кабмін тимчасово поклав обов'язки голови Держлісагентства на першого заступника голови Христину Юшкевич.

До цього з липня 2017 року вона була помічником глави Держлісагентства.

У 2009-2015 роках Юшкевич працювала на різних посадах в Департаменті правової та законопроектної роботи Мінагрополітики.

Як відомо, 23 травня міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий написав заяву про відставку.

Джерела УП в Кабміні розповіли, що у Кутового весь час були напружені відносини з прем’єр-міністром, який нав’язав йому першого заступника Максима Мартинюка.

"Йому не дали жодних повноважень. Забрали "Укрспирт", "Укрліс". Знизу перший зам Мартинюк. Чоловік вирішив не бути клоуном і пішов", - зазначив співрозмовник в уряді.

"Останньою краплею стало лісагентство та земля", - додало інше джерело в Кабміні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!