95% платників добровільно сплачують податки – глава ДФС

Середа, 21 червня 2017, 16:03

95% платників добровільно декларують та сплачують свої податки.

Про це заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 20 червня, йдеться на офіційному сайті ДФС.

"Протягом 2017 року відзначається тенденція до щомісячного перевиконання, порівняно з відповідним періодом минулого року, показників збору з надходжень до загального фонду державного бюджету. Так, у І півріччі очікуються надходження у розмірі 355,1 млрд гривень., що на 27,7%, або на 77,1 млрд гривень перевищує відповідний показник минулого року", – розповів Мирослав Продан.

За його словами, такої динаміки вдалося досягти завдяки сумлінності платників та змінам в адмініструванні податків. Важливою новацією цього року, яка схвально сприйнята та позитивно оцінена бізнесом, стало впровадження електронного реєстру відшкодування ПДВ.

Реклама:

"Завдяки прозорості процесу відшкодування практично зникли всі спірні моменти. Майже всі суми відшкодовуються за результатами камеральної перевірки протягом 30 днів. Зокрема, у травні, при заявлених до відшкодування 9,8 млрд гривень, платникам оперативно було повернуто 9,3 млрд гривень. Це переконливо свідчить про те, що проблему відшкодування ПДВ ми нарешті зняли", – підкреслив очільник ДФС.

На черзі, як підкреслив Мирослав Продан, вирішення питання з повернення переплат минулих періодів з податку на прибуток та невідшкодованих залишків ПДВ.

Відзначив керівник фіскальної служби і позитивну тенденцію зростання сплати податку на прибуток. У І кварталі цього року платниками було задекларовано 20,2 млрд гривень податку, що на 6,4 млрд гривень перевищує показник І кварталу 2016 року.

"Якщо така динаміка сплати податку на прибуток зберігатиметься і надалі ми зможемо повернути всі переплачені платниками кошти за минулі періоди", – наголосив Мирослав Продан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!