"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Трипільська ТЕС запустилася, щоб уникнути аварії

П'ятниця, 2 червня 2017, 15:18

Енергоблок №3 Трипільської ТЕС був запущений 1 червня, щоб запобігти зниженню напруги в енергосистемі України до критичної позначки.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє видання Дніпровський енергетик, передає Liga.net.

"По команді диспетчерської служби Центральної електроенергетичної системи НЕК Укренерго, з метою забезпечення режиму роботи Київського енергетичного вузла аварійно на Трипільській ТЕС 1 червня 2017 року в 4.37 год був включений в мережу ОЕС України пиловугільний енергоблок станційний №3", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що включення енергоблоку Трипільської ТЕС дозволило забезпечити стійку роботу енергосистеми, запобігти зниженню напруги до критичного значення і уникнути аварійної ситуації в ОЕС України.

Реклама:

На Трипільської ТЕС відзначили, що дана процедура ("підйом теплоелектростанції з нуля") - одна з найскладніших операцій, які виконуються на теплових електростанціях.

Нагадаємо, 5 квітня Трипільська теплоелектростанція припинила виробництво електроенергії з метою економії антрацитового вугілля.

10 травня "Центренерго", за вказівкою диспетчера "Укренерго", запустила в роботу другий блок Трипільської ТЕС, для більш надійного енергопостачання Київського енерговузла на час проведення конкурсу "Євробачення 2017".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: