SpaceX запустить дві ракети Falcon 9 за 48 годин

Понеділок, 19 червня 2017, 13:05

Голова американської компанії SpaceX Ілон Маск повідомив, що в межах двох діб можуть бути запущені відразу дві ракети Falcon 9.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Якщо буде витриманий графік, то на цих вихідних протягом 48 годин будуть запущені два Falcon 9 (з космодрому на мисі Канаверал і бази Ванденберг)", — написав він.

Реклама:

В ході старту, запланованого на 23 або 24 червня, планується запустити супутник BulgariaSat-1 для Болгарії. На 25 червня запланований пуск в інтересах оператора Iridium.

У 2017 році SpaceX вже провела сім успішних пусків Falcon 9, з них один — з бази Ванденберг в Каліфорнії, а решта — з мису Канаверал. На низьку опорну орбіту носій здатний виводити до 22,8 тонни корисного навантаження.

Навесні 2016 року компанія вперше в історії ракетобудування посадила на плавучу платформу перший ступінь Falcon 9 в рамках місії по доставці корабля Dragon на міжнародну космічну станцію.

В серпні 2016 був підписаний перший контракт на повторне використання першого ступеня ракети Falcon 9 в комерційних цілях. Використання вживаної ракети-носія Falcon 9 дозволить знизити вартість запуску супутника на 30%.

Читайте також: Прибуття: які дари Falcon 9 несе людству з космосу?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: