Україна і Білорусь інвестують 30 мільйонів доларів в судноплавство

Вівторок, 13 червня 2017, 20:41

Україна і Білорусь готові інвестувати в реалізацію проекту з відновлення судноплавства по річці Дніпро 30 мільйонів доларів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Віктор Довгань, передає УкрАгроКонсалт.

"Ми разом хочемо відновити судноплавство по Дніпру, щоб білоруські калій і нафтопродукти далі пішли по Дніпру в Чорне море і звідти на експорт. Білоруська сторона готова вкласти 5 млн доларів", - повідомив Довгань.

За словами заступника міністра, саме ця сума необхідна, щоб поглибити русло Дніпра на білоруській ділянці. У свою чергу, Україна на першому етапі за підтримки іноземних інвесторів планує інвестувати в модернізацію шлюзів і днопоглиблення близько 25 млн доларів.

Реклама:

Заступник міністра повідомив, що Міністерство інфраструктури отримало схвалення від природоохоронних відомств на проведення відповідних робіт.

Питання відновлення судноплавства по міжнародній водній магістралі Е-40 є одним з пріоритетів Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Україна і Білорусь ведуть також переговори про створення річкового транзитного хабу на кордоні - в селі Нижні Жари Гомельської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!