"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Turkish Airlines і Ryanair можуть відкрити рейси до Миколаєва

Вівторок, 13 червня 2017, 15:19

Керівництво обласного комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" веде переговори про співпрацю з авіакомпанією Turkish Airlines і ірландським лоукостером Ryanair.

Про це розповів заступник директора аеропорту Сергій Філатов, повідомляють НикВести, передає ЦТС.

"Ми зв'язувалися з "турецькими авіалініями", пропонували їм брати участь. Директор зв'язувався з Ryanair. На 3-4 серпня хочемо запросити сюди Асоціацію аеропортів України, щоб засідання провести в місті Миколаєві", - зазначив Філатов.

"Хочемо, щоб сюди з'їхалися представники 15-18 аеропортів України, щоб вони подивилися, як проходять відновлювальні роботи по Миколаєву. З такого низу аеропорт давно вже ніхто не піднімав", - додав він.

Реклама:

За його словами, для повноцінного запуску аеропорту і закріплення за ним базової авіакомпанії необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги, встановити світлосигнальну і радіорелейну системи, а також отримати сертифікат від Державіаслужби.

Філатов додав, що до кінця червня керівництво аеропорту має намір подати документи до Державіаслужби на отримання сертифіката.

"Ми готуємося, хочемо до кінця червня - початку липня подати документи і перший раз спробувати викликати сюди комісію Державіаслужби щодо сертифікації аеродрому. Після того, як аеродром сертифікується, він отримує життя. Паралельно ми проводимо переговори з авіакомпаніями", - заявив Філатов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: