"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple інвестує мільярд доларів у виробництво в США

П'ятниця, 5 травня 2017, 11:47

Apple планує створити фонд в 1 млрд доларів для інвестицій в американські компанії, які налагодили технологічно складне виробництво.

Про це в інтерв'ю CNBC оголосив гендиректор компанії Тім Кук, передають "Ведомости".

Таким чином, Apple розраховує сприяти створенню нових робочих місць в США. Про першу компанію, в яку Apple направить гроші з цього фонду, буде оголошено в травні, пише Reuters.

За словами Кука, також Apple планує фінансувати освітні програми, наприклад з навчання програмуванню або створення додатків, про це компанія повідомить детальніше влітку.

Реклама:

Раніше президент США Дональд Трамп, який на інавгурації назвав пріоритетом американські товари і американських працівників, критикував Apple за те, що її продукція виробляється в Китаї.

У лютому на зборах акціонерів Кук повідомив, що в 2016 році Apple заплатила 50 млрд доларів американським постачальникам, ці дані були публічно оголошені вперше.

В інтерв'ю CNBC в травні Кук це повторив і додав, що Apple створила 2 млн робочих місць в США, в тому числі 80 тисяч - безпосередньо в компанії, а решта припадає на компанії, які з Apple співпрацюють.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!