Кабмін продовжив термін приватизації ОПЗ

Середа, 31 травня 2017, 17:31

Кабінет міністрів України продовжив термін, відведений для приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод" до 30 листопада.

Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні Кабміну.

"З огляду на те, що протягом 2016 року конкурс з продажу державного пакета акцій ОПЗ двічі не відбувся ... продовжити термін розміщення пакета акцій ОПЗ до 30 листопада 2017 року", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Реклама:

Раніше для приватизації ОПЗ відводився термін до 7 січня 2017 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарської діяльності ОПЗ.

Раніше, глава ФДМУ Ігор Білоус заявляв, що діалог щодо приватизації "Одеського припортового заводу" ведеться із 6-7 інвесторами.

Як відомо, 19 жовтня Кабінет міністрів схвалив умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ і стартову ціну цього пакету на рівні 5,16 млрд гривень.

Конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро 8 листопада скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи та першого заступника голови правління заводу Миколи Щурікова.

Як відомо, досудове розслідування стосовно Переломи та Щурікова було завершено 26 жовтня.

14 липня у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" Щуріков і Перелома були затримані співробітниками НАБУ.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.

1 серпня Апеляційний суд Києва відпустив з-під варти Сергія Перелому.

Термін затримання Щурикова сплив 17 липня, його звільнили.

12 вересня Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про відсторонення Щурікова з посади першого заступника директора Одеського припортового заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: