"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці отримали 50 мільйонів європейських "теплих" кредитів

Середа, 31 травня 2017, 17:00

В рамках програми з енергоефективності від Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні видано пільгових кредитів на загальну суму близько 50 мільйонів гривень.

Про це повідомила керівник програми IQ energy Оксана Булгакова.

Повідомляється, що близько 2000 осіб утеплили свої будинки.

За її словами, найбільшим попитом серед українців (близько 50% від загального обсягу), користуються кредити на установку нових енергоефективних вікон.

Реклама:

Разом з тим все більшої популярності набирають проекти по заміні систем опалення, а також з установки джерел альтернативної енергії, таких як сонячні колектори та теплові насоси.

"Виплати компенсацій почалися у 2016 році і з цього часу виплачуються регулярно, без затримок протягом 3-5 тижнів з моменту підтвердження електронної заявки на компенсацію. Максимально можлива сума компенсації по кредиту - 3000 євро на одного громадянина України", - заявила вона.

Як повідомляється, банки-партнери програми запустили можливість брати участь в програмі IQ energy за допомогою кредитної картки за рахунок кредитних коштів. Це мінімізує часові витрати на здійснення покупки і вигідно з фінансової точки зору: у кредитних карток є пільговий період користування позиковими коштами протягом 50-57 днів.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку виділить Україні 75 млн євро на програми підвищення енергоефективності.

Читайте також: Як будинок зробити теплішим за 100 тисяч, якщо це коштує мільйон

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: