Фонд держмайна шукає радника для продажу "Центренерго"

Середа, 31 травня 2017, 14:05

ФДМУ оголосив конкурс з відбору радника для підготовки продажу ПАТ "Центренерго".

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

Як зазначається, Фонд державного майна України оголосив про проведення конкурсу з відбору радника для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу об’єкта державної власності – пакета акцій публічного акціонерного товариства "Центренерго" розміром 78,289% статутного капіталу.

Конкурс з відбору радника проводиться на виконання пункту 2 розпорядження Уряду від 17 червня 2015 року № 626-р "Деякі питання приватизації об’єктів державної власності", яким визначено, що приватизація зазначеного пакета акцій ПАТ "Центренерго" здійснюється з залученням радника в установленому законодавством порядку.

Реклама:

Умови конкурсу протягом тривалого часу розроблялися спеціально створеною відповідно до наказу ФДМУ міжвідомчою комісією, до складу якої ввійшли керівні особи ФДМУ, МЕРТ та Мінфіну.

Основною метою радника з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" є підвищення інвестиційної привабливості підприємства, забезпечення продажу пакета акцій ефективному власнику та отримання максимально можливого обсягу коштів до державного бюджету.

Як зазначено в оголошенні про проведення конкурсу з відбору радника, згідно з Законом "Про приватизацію державного майна", встановлюються обмеження щодо участі у конкурсі відносно юридичних та фізичних осіб, пов‘язаних з державою, визнаною ВРУ агресором, або ті, що перебувають під санкціями.

Як повідомлялося, Фонд держмайна планує провести приватизацію "Центренерго" в 2017 році.

"Центренерго" за даними співрозмовників "Української правди" входить в орбіту впливу Ігоря Кононенка. У серпні 2016 року заступником голови наглядової ради "Центренерго" був призначений Олександр Візір, який працював помічником Кононенка.

Сам Кононенко заперечує будь-яку причетність до неформального кураторства "Центренерго".

До складу "Центренерго" входять 3 ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.

На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.

78,289% акцій компаній належить державі в особі Фонду державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!