НБУ послабив валютне регулювання: скасував обмеження на переказ коштів

Вівторок, 30 травня 2017, 20:24

Національний банк зняв обмеження, пом'якшення яких не призведе до дестабілізації ситуації на міжбанківському та готівковому сегментах валютного ринку.

Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

НБУ, зокрема, скасував заборону на купівлю іноземної валюти за наявності у клієнта на рахунках понад 100 тис. доларів власних коштів.

Реклама:

"Раніше, за умови перевищення вказаної суми, клієнт мав виконувати зобов'язання за рахунок власної іноземної валюти", - нагадує Нацбанк.

Окрім цього, скасовано обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторговельних операцій. Раніше вони були обмежені сумою не більше ніж 150 тис. грн на місяць.

Нацбанк також дозволив банкам здійснювати операції з обміну іноземної валюти без обмежень щодо групи класифікатора іноземних валют та банківських металів як на міжбанківському, так і на міжнародному валютному ринку.

За даними НБУ, зняття зазначених обмежень дасть змогу банкам та їхнім клієнтам гнучкіше керувати власною ліквідністю і позитивно вплине на регулювання валютної позиції банків.

Скасування обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України у рамках неторговельних операцій набуває чинності 12 червня 2017 року. Інші зміни набувають чинності з 31 травня 2017 року.

Водночас, враховуючи необхідність подальшої підтримки стабільності валютного ринку України, Національний банк вирішив зберегти дію вимоги про обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юридичних осіб на рівні 50%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!