Бізнесмен Бойко подав позов проти України до Гаазького суду

Вівторок, 30 травня 2017, 16:10

Власник товариства з додатковою відповідальністю "Житомирська кондитерська фабрика" ЖЛ "Ігор Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми подали позов до Гаазького арбітраж на початку 2017 року. Вже визначені арбітри, йде процес підготовки до суду", - сказав Бойко.

За його словами, процедура підготовки до судового засідання буде тривалою. Україна поки не представила своїх юристів за кордоном, всі узгодження по ним йдуть через Міністерство юстиції, з яким дуже складно спілкуватися.

Реклама:

"Держава Україна експропріювала мій бізнес. Ми подали позов про компенсацію і відшкодування збитків. Весь бізнес, який я мав в Україні та за кордоном, постраждав, мої фірми за кордоном, в тому числі в Швейцарії, - офіційні, не офшорні - видавали кредити в вигляді обладнання, сировини і грошовий коштів Житомирської кондитерської фабрики, зараз вона має проблеми, і ми не контролюємо підприємство ", - додав бізнесмен.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник оцінив вартість фабрики в 2 млрд гривень.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Ігор Бойко офіційно заявив про рейдерське захоплення Житомирської кондфабрики, організованим Сергієм Пашинським, Сергієм Тищенко, Павлом Петренко, Арсеном Аваковим за активної участі президента, в результаті якого підприємство було виключено з Єдиного державного реєстру, а пізніше - захоплено силовим шляхом.

Кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році, асортимент налічує понад 250 найменувань. Вона входила в трійку лідерів ринку, займаючи перше місце за показниками експорту продукції, поставляючи її в 36 країн. Загальна виробнича потужність підприємства становить 80 тис тонн продукції в рік, на фабриці функціонує 28 виробничих ліній.

Нагадаємо, що це не перший позов Бойко. До цього Бойко планував подати позов до міжнародного арбітражу з питання відновлення своїх прав на Житомирську кондитерську фабрику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: