"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура підозрює Курченка у створенні злочинної організації

Вівторок, 30 травня 2017, 16:02

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах біглому бізнесмену Курченку.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура на своїй сторінці в Facebook.

30 травня прокуратурою Одещини погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові спостережної ради групи компаній Сергію Курченку у вчиненні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом тощо.

Реклама:

Окрім того, складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв’язку з чим їх оголошено у розшук.

Загалом у "справі Курченка" наразі статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб.

Серед них колишні керівники ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства.

Як повідомлялося раніше, співробітники СБУ спільно з прокуратурою та фіскальною службою викрили механізм контрабанди нафтопродуктів, організований митниками.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про змову митниці з компаніями Курченка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: