"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Яндекс" створив штучний інтелект, який пише музику

Вівторок, 30 травня 2017, 15:44

Програмісти "Яндекса" створили незвичайну нейронну мережу, яка вміє складати музику і створювати її в стилі тих творів, які писали відомі композитори минулого.

Про це повідомляє РІА Новини.

Олексій Тихонов і Іван Ямщиков, програмісти з Яндекса, додали в число досягнень штучного інтелекту музику, створивши нейромережу, здатну аналізувати музичні твори і писати свої власні композиції, які не схожі на них.

Ця система штучного інтелекту, як і багато інших проектів такого роду, складається з безлічі пов'язаних один з одним шарів нейронів. Кожен з них аналізує прості елементи, з яких складається музика великих композиторів, і має пам'ять, що дозволяє їм враховувати при аналізі і "створенні" музики те, що вони робили в недавньому минулому, і то, як часто вони зв'язувалися з іншими нейронами і шарами мережі.

Реклама:

Для того, щоб перетворити цю систему в справжнього композитора, Тихонов і Ямщиков "згодували" їй величезну кількість творів Моцарта, Брамса, Бетховена та інших великих композиторів. У загальній складності штучний інтелект проаналізував близько 4 гігабайтів MIDI-файлів, електронних наборів "нот", що складає близько 600 годин музики, перш ніж він набув здатності самостійно складати музику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: