Білоруська IT-компанія купила український стартап Stanfy

Вівторок, 30 травня 2017, 14:15

Американська компанія Intellectsoft з білоруським корінням купила кремнієвий стартап Stanfy, заснований в Україні.

Про це в інтерв'ю білоруському виданню dev.by розповів співзасновник Intellectsoft Артем Козел, передає Ain.ua.

 Умови угоди не розголошуються, проте за словами Артема, для Intellectsoft ця угода - частина "великої стратегії" на шляху до IPO-2020.

Нагадаємо, стартап Stanfy заснований в 2005 році в Києві і спеціалізується на розробці мобільних додатків. Сьогодні штаб-квартира компанії знаходиться в Сан-Франциско.

Реклама:

Intellectsoft була заснована в Мінську 10 років тому, і також працює в сфері мобільної розробки. Сьогодні офіси компанії розташовуються в Силіконовій Долині, Лондоні, Осло і Києві. В компанії працює 250 людей.

Як пояснив Козел білоруському виданню, сторони познайомилися три роки тому і "збіглися точки зору загальних цінностей". Переговори тривали 4-5 місяців, після чого вирішили, що разом розвиватися простіше і швидше.

"Їх 20 осіб, зате вони дуже досвідчені. По суті, це сервісна компанія (не продуктова), схожа на нас, але у них є глибокі експертні напрацювання там, де у нас їх немає або замало - чат-боти, штучний інтелект, інтернет речей", - розповів Козел.

"Це дорогі хлопці: у нас середній рейт 60 доларів в годину, у них – 100 доларів. Це фактично локальний рейт для Америки, хоча 90% розробки вони ведуть в Україні, в Кремнієвій долині у них в основному дизайнери і продакт-менеджери", - додав він.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!