Apple заявила про падіння продажів iPhone

Середа, 3 травня 2017, 10:24
 

Компанія Apple у вівторок, 2 травня, відзвітувала про результати за другий квартал 2017 фінансового року, повідомивши про падіння продажів iPhone.

Про це з посиланням на Reuters, передає РБК.

Компанія пояснює падіння тим, що клієнти, можливо, утримувалися від покупки смартфонів в очікуванні ювілейної, 10-й за рахунком, новинки.

Так, за другий квартал 2017 року компанія продала 50,76 млн iPhone в порівнянні з 51,19 млн телефонів роком раніше. При цьому, як зазначає Reuters, показник виявився гіршим за прогнози аналітиків, які очікували продажу iPhone на рівні 52,27 млн.

Реклама:

"Ми спостерігаємо, як ми вважаємо, паузу в покупках iPhone, що, на нашу думку, пов'язано з більш ранніми і набагато більш частими повідомленнями про нову модель iPhone", - наводить Bloomberg слова генерального директора Apple Тіма Кука, сказані ним під час конференц-кола з аналітиками.

Незважаючи на падіння продажів телефонів, квартальні доходи компанії виросли на 1,2%, чому сприяла більш висока середня ціна продажу, відзначає Reuters.

Також корпорація оголосила про збільшення програми повернення капіталу акціонерам до $300 млрд, квартальних дивідендів на 10,5% і запасів грошей до $256,8 млрд (+10 млрд). Однак інвесторів це не вразило, ціна на акції Apple за підсумками торгів у вівторок опустилася на 1,9%, до $144,65.

Apple традиційно представляє свої новинки в вересні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: