Курс Bitcoin впав більше, ніж на 600 доларів

Неділя, 28 травня 2017, 12:00

Вартість Bitcoin впала більш ніж на 600 доларів після різкого зростання. Зараз ціна криптовалюти на біржі Coinbase становить 1961 долар і продовжує знижуватися.

Про це повідомляє Vc.ru.

Капіталізація Bitcoin за кілька днів знизилася більш ніж на 10 млрд доларів - з 45 млрд доларів 25 травня до 31 млрд доларів 27 травня.

Експерти пов'язували зростання Bitcoin з тим, що влада Японії ще 1 квітня офіційно визнали криптовалюту платіжним засобом. Після цього активність трейдерів збільшилася: 5 травня валютна біржа Kraken повідомляла про те, що обсяг торгів за всіма криптовалютами на 25% перевищив встановлений в березні 2017 року рекорд і склав 178 млн доларів.

Реклама:

За даними біржі Poloniex, кількість активних трейдерів зросла на 600% з січня 2017 року, так само як і кількість транзакцій - вона збільшилася на 640%. Експерти, опитані CoinTelegraph 20 травня, були стурбовані стрімким зростанням вартості криптовалюти, не забезпеченим фундаментальною підтримкою.

На думку представника сервісу Coinone Кіма Джин-Йонга, різкий стрибок вартості криптовалюти міг бути обумовлений операціями великої кількості дрібних трейдерів. Вони стали інвестувати в Bitcoin завдяки публікаціям в ЗМІ, що розповідали історії людей, які змогли отримати за допомогою Bitcoin більший прибуток за короткий проміжок часу.

Нагадаємо, з початку 2017 року курс криптовалюта виріс більш ніж вдвічі: до 20 травня ціна Bitcoin подолала позначку в 2 тисячі доларів і продовжувала зростати, встановивши максимум в 2799 доларів до 25 травня. Тоді ж почався різкий спад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: