Південна Корея планує інвестувати в розвиток 4G і 5G мереж в Україні

Четвер, 25 травня 2017, 17:39

Республіка Корея планує інвестувати в розвиток цифрової інфраструктури 4G і 5G в Україні.

Про це повідомили Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу і представники корейської інвестиційної корпорації K-Growth на зустрічі з Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим, передає itc.ua.

Міністр зазначив, що Республіка Корея є важливим стратегічним партнером для України, але при цьому потенціал співробітництва між нашими країнами поки використовується дуже мало.

"Обсяги взаємної торгівлі та інвестицій в Україну з боку Республіки Корея поки не є значними. Саме час змінити цю ситуацію і виробити ефективну співпрацю", -  зазначив Кубів.

Реклама:

"Особливо в сфері розвитку інформаційної інфраструктури для 4G і 5G в Україні. Це є одним з найважливіших пріоритетів роботи Уряду і Мінекономрозвитку, а Корея є визнаним світовим лідером у цій сфері ", - підкреслив міністр.

Корейські колеги в свою чергу відзначили ефективне впровадження реформ в Україні, спрямованих на економічне зростання, а також поліпшення інвестиційної привабливості.

"Ми бачимо прогрес України на шляху до поліпшення інвестклімату. Ми також розуміємо, що незабаром ці зміни дадуть значний поштовх для економіки і розвитку вашої країни", - зазначив підкреслив Сунмін Пак, член ради директорів Корейського офісу ЄБРР в Україні.

"Це доповнить вигоди від стратегічного розміщення Україні на перетині важливих транспортних маршрутів, значні можливості розвитку промисловості, можливості в сфері IT і HiTech і високий людський потенціал. Це для нас дуже сильний сигнал для активізації свого інвестиційного інтересу до України", - додав він.

Відзначимо, що Республіка Корея в 2016 році посіла п'яте місце серед торгових партнерів України з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону з товарообігом 669 млн доларів. Україна експортує в Корею продукцію машинобудування, сталь, текстиль, рибу. Імпорт з Кореї в Україну переважно складається з промислового обладнання, нафти, залізної руди, хімікатів і деяких видів продовольства.

Станом на 1 січня 2017 року економіку України залучено 207,7 млн доларів ​​інвестицій з Південної Кореї, при цьому тільки за 2016 рік відбувся приріст корейських інвестицій в обсязі 46,4 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: