У Раді кажуть, що досі не бачили обіцяної банківської стратегії від Мінфіну

Четвер, 25 травня 2017, 13:00

Міністерство фінансів не виконало зобов’язання представити профільному комітету парламенту Стратегію розвитку державних банків до 15 травня.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на комітетському засіданні, повідомили "Укрінформу" в прес-службі комітету.

В результаті комітет ухвалив рішення звернутися до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра фінансів Олександра Данилюка з листом, у якому наголосити на неприпустимості відсутності в уряді системного бачення розвитку державних банків та поставити вимогу назвати конкретні терміни презентації стратегії профільному комітету Верховної Ради.

Рибалка підкреслив, що головною стратегічною метою існування державних банків має стати стимулювання економічного зростання та зміни структури економіки через дешеве кредитування українських підприємств із достатнім рівнем технологій та доданою вартістю.

Реклама:

Зазначимо, що Міністерство фінансів вже опублікувало ухвалену Кабміном Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки на своєму сайті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!