Бахматюк виступає за максимально відкритий ринок землі

Середа, 24 травня 2017, 20:03

Голова ради директорів агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк вважає необхідною максимальну лібералізацію ринку землі в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що напівзаходи ніколи ні до чого не приводять, тому ринок потрібно максимально лібералізувати", - заявив Бахматюк.

"Мене можна назвати одним з найбільш незацікавлених гравців у відкритті ринку через складну фінансову ситуацію в компанії, але якщо уряд хоче, щоб люди отримали гідну ціну на землю, тоді треба робити вільний ліберальний ринок. Землю у людей ніхто не забере, це все казки, тому що держава може ввести будь-яку регуляцію", - підкреслив він.

Реклама:

На його думку, функція держави в питанні відкриття ринку землі - забезпечити максимальну вартість продажу наділів для своїх громадян, а потім забезпечити вироблення національного продукту для сплати максимальної кількості податків усередині країни і отримання експортної виручки.

"Нарізати землю по 200 га - це напівкроки. Якщо у нас умовно є 30 млн га землі, то її треба продати не по 1 тис. доларів, а за 3 тис. доларів. Виходячи з сьогоднішнього ринку в світі, ці ціни можуть стати реальними", - підкреслив він.

Втім, загальний прогноз стосовно законодавчих ініціатив щодо ринку землі у Бахматюка негативний.

"На мою думку, нічого по ринку землі зроблено не буде в цьому році, тому що за рік ми виходимо знову на пік популізму перед виборами президента", - резюмував він.

Нагадаємо, Бахматюк має намір залучити в компанію Ukrlandfarming стратегічного мажоритарного інвестора і оцінив актив у 5 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: