"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПриватБанк аналізуватиме надійність учасників торгів в ProZorro

Середа, 24 травня 2017, 12:55

ПриватБанк в середу запустив технологію аналізу інформації про учасників торгів в електронній системі державних закупівель ProZorro, яка дозволить повідомляти організатору закупівлі про рівень надійності фіналістів тендера.

Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

"Напроти кожної з компаній загориться світлофор: зелений - це надійна компанія з хорошою репутацією, червоний - це компанія з проблемами з податковою або поганим іміджем постачальника", - описав глава правління банку Олександр Шлапак цю технологію напередодні на 13-му світовому форумі Світового банку про державні закупівлі PRIMO Forum в Києві.

На його думку, перевагою фінустанови і створеного нею майданчика на ProZorro "ПриватМаркет" є наявність найбільшої в Україні бази інформації про учасників торгів. Він додав, що понад 60% юридичних осіб України мають рахунки в ПриватБанку.

Реклама:

"Кращий спосіб боротьби з корупцією в сфері держзакупівель - це сучасні онлайн технології, які практично нівелюють вплив людського фактора", - вважає Шлапак.

Глава правління навів як приклад можливих нових IT-продуктів в сфері закупівель створення технологічного календаря: якщо у виробничому процесі період і обсяги закупівлі сировини і матеріалів чітко визначені технологією, то автоматизована система ініціації закупівель буде працювати автоматично за таким технологічним календарем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!