"Центренерго" скасувало тендер на закупівлю вугілля у грузинської компанії

Вівторок, 23 травня 2017, 14:24

ПАТ "Центренерго" у вівторок скасувало тендер на закупівлю 700 тисяч тонн вугілля антрацитної групи для Зміївської та Трипільської ТЕС з поставкою в травні-грудні 2017 року через ризик курсових коливань.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", з посиланням на повідомлення компанії в системі ProZorro.

У тендерному комітеті зазначають, що при оголошенні допорогової закупівлі на ProZorro відсутня можливість вказувати іншу валюту крім гривні. У той же час технічні вимоги та проект договору передбачають ціну закупівлі в іноземній валюті. При цьому в документації не встановлено грошовий еквівалент і порядок перерахунку в гривні за курсом Нацбанку.

"Зазначене протиріччя в разі коливання курсу іноземної валюти може призвести до зміни ціни товару в гривні за результатами торгів у порівнянні з ціною товару в іноземній валюті за зовнішньоекономічним контрактом, який буде укладено", - резюмували в тендерному комітеті.

Реклама:

Раніше "Центренерго" скасувало два оголошених в березні-квітні тендери на поставку 700 тис тонн вугілля через відсутність пропозицій і оголосило третій.

Переможцем третього тендеру стала грузинська компанія ТОВ "Сакнахшірі (Група Джі-Ай-Джі)" / Sakhnakhshiri GIG Group).

Як повідомлялося, Фонд держмайна планує провести приватизацію "Центренерго" в 2017 році.

"Центренерго" за даними співрозмовників "Української правди" входить в орбіту впливу Ігоря Кононенка. У серпні 2016 року заступником голови наглядової ради "Центренерго" був призначений Олександр Візір, який працював помічником Кононенка.

Сам Кононенко заперечує будь-яку причетність до неформального кураторства "Центренерго".

До складу "Центренерго" входять 3 ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.

На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.

78,289% акцій компаній належить державі в особі Фонду державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!