Україна ввела антидемпінгове мито на російський шоколад

Субота, 20 травня 2017, 13:20

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про застосування антидемпінгового мита проти шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації.

Рішення сьогодні оприлюднене в "Урядовому кур’єрі".

Ставка антидемпінгового мита становитиме 31,33%. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування цього повідомлення.

Комісія зробила позитивний висновок щодо наявності в період розслідування (2015 рік) демпінгового імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з РФ та обґрунтованості методу, на підставі якого було визначено демпінгову маржу.

Реклама:

Комісія також виявила істотну шкоду, заподіяну національному товаровиробнику, що підтверджується погіршенням соціально-економічних показників національного товаровиробника протягом періоду дослідження (2013-2015 роки).

Зокрема скоротилися обсяги виробництва (на 7,63%), зменшилися обсяги продажу на внутрішньому ринку України (на 20,85%), відбулося значне погіршення фінансових результатів від продажу товару на внутрішньому ринку України (на 63,36%), зменшилася рентабельність реалізації продукції на внутрішньому ринку (на 26,42%), скоротилося використання виробничих потужностей (на 6,07 %), зросли залишки на складах (на 23,77%), відбулося скорочення кількості працюючих, задіяних у виробництві товару (на 11,06%), тощо.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: