"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Volkswagen збирається "відбілити" репутацію дизельних авто

Вівторок, 2 травня 2017, 18:01

Німецький автомобільний концерн Volkswagen збирається розпочати кампанію з промотування автомобілів з дизельними двигунами та хоче долучити до неї інших автомобільних виробників.

Про це заявив голова правління Volkswagen Маттіас Мюллер, передає Deutsche Welle.

"Дизельним машинам зараз доводиться боротися з сильним спротивом як з боку громадськості, так і з боку політиків. На наш погляд, сучасний дизель є частиною вирішення, а не частиною проблеми", - наголосив Мюллер в інтерв'ю німецькому виданню Automobilwoche, яке було опубліковане у вівторок, 2 травня.

"Ми розмірковуємо над тим, щоб започаткувати кампанію на підтримку дизельних авто", - зазначив він, додавши, що ця ініціатива буде успішнішою, якщо у ній братиме участь не лише Volkswagen.

Реклама:

На його думку, іншим автовиробникам потрібні дизельні машини, щоб досягнути встановлених норм щодо викидів вуглекислого газу. Такі авто викидають у повітря меншу кількість СО2, ніж машини з бензиновими двигунами, проте рівень викидів окису азоту у дизелів є вищим.

Мюллер також назвав "проблематичною з точки зору клієнтів, яких це зачіпає" реалізацію ідеї щодо повної заборони в'їзду для дизельних авто в центральну частину німецьких міст.

Нагадаємо, через "Дизельний скандал" менеджеру VW загрожує 169 років позбавлення волі

Раніше повідомлялось, що скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Компанія зарезервувала на судові витрати майже 21 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: