"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман про 25 років стажу: На трудову пенсію треба заробити

П'ятниця, 19 травня 2017, 11:00

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не вважає трудовий стаж у 25 чи навіть 35 років надто великим.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради 19 травня під час години уряду.  

"Я чув, що говорять, що 25 років трудового стажу – це дуже погано. Друзі, 25 років трудового стажу – це трудова пенсія, на неї треба заробити! І мільйони українців, я це стверджую, абсолютна більшість усе життя заробляли на свою пенсію, але, на превеликий жаль, ні в кого з політичних еліт тоді, коли формували цю систему, не вистачило політичної волі зробити справедливу систему", – заявив Гройсман.

За його словами, людина на пенсії живе в середньому 18 років. І якщо людина не має пенсійного стажу, вона повинна отримувати інший платіж – соціальну допомогу держави.

"Не треба забрати в одного пенсіонера, який усе життя працював, і віддати іншому, який не працював. Якщо по здоров'ю – є пенсія з інвалідності. Але якщо людина байдикувала, не хотіла працювати або займалася прихованою роботою, звісно, вона не може бути в таких же умовах. Ми діємо в інтересах людини праці", – заявив прем’єр.

Реклама:

За його словами, "35-річні внески в Пенсійний фонд будуть дорівнювати тому, що людина буде отримувати щомісяця по оновлених пенсіях".

Гройсман запевнив, що пенсійний вік дорівнюватиме 60 років – підвищення не буде.  

"Мені сьогодні 39 років, я маю трудового стажу майже 23 роки. Для того, щоб досягти 25-річного або навіть 35-річного трудового стажу, мені виповниться 51 рік – мені ще треба буде 9 років працювати до пенсії. Кожна людина, яка працює, має достатньо стажу, щоб отримати відповідну пенсію", – сказав він.

Прем’єр також упевнений, що завдяки цій реформі "протягом 7-10 років ми вийдемо на нульовий дефіцит Пенсійного фонду".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: