Голова "1С Україна": продукт 1С належить українцям

Четвер, 18 травня 2017, 15:50

Голова "Скайлайн Софтвер" (оператор розповсюдження продуктів "1С: Підприємство" в Україні) Вадим Мазур закликає владу скасувати санкції проти компанії.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з нардепом Сергієм Лещенком у Верховні Раді.

"Прочитавши рішення президента ми були просто шоковані, тому що досі не розуміємо причин потрапляння наших компанії до списку санкцій", - сказав Мазур.

"Ми вважаємо, що сталася прикра помилка. Ми віримо, що десь була викривлена інформація подана знизу до людей, які приймають рішення. Ми закликаємо владні структури в це питання втрутитися і переглянути рішення про санкції проти наших компаній", - заявив голова компанії.

Реклама:

"Про російський слід – це все дуже натягнуто, тому що наші компанії – українські", - зазначив він.

На брифінгу Мазур також роздав копії сертифікатів, які підтверджують, що програмний продукт 1С належить українцям.

"Нам закидають, що там є небезпека, що хтось буде скачувати інформацію наших бухгалтерських програм. Для цього у нас є експертний висновок Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації де вказано, що програма пройшла перевірку рівня Г2 (рівень, який дозволяє програмі працювати в державних установах – Ред.)", - додав він.

"Тому всі ці міфи є хибними і якимось нехорошим популізмом. Сподіваюся, що рішення щодо нас і наших продуктів будуть переглянуті", - зазначив Мазур.

За словами Лещенка, близько півмільйона українських користувачів користуються програмним продуктом 1С.

"Цей програмний продукт належить українцям. Державний апарат вустами РНБО намагається заявити, що 1С – це російський агресор", - сказав нардеп.

"Абсолютно неприйнятно, коли український виробник IT-послуг потрапляє під санкції. І, звичайно, жодного російського сліду ви там не знайдете, а те, що відбулось – або свідоме непорозуміння, або свідомий крок на те, щоб просто загарбати бізнес", - повідомив Лещенко.

Як відомо, 16 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс".

У цей список потрапила в тому числі й система 1С та її дочірні підприємства в Україні.

Читайте також: Я використовую 1С. Що мені тепер робити?

Економічна правда

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: