Світовий трейдер купив перший обсяг газу на українській біржі

Четвер, 18 травня 2017, 13:35

Світовий сировинний трейдер Trafigura придбав близько третини виставленого на продаж газу.

Про це стало відомо ЕП з власних джерел.

На торговому майданчику Української енергетичної біржі відбулися чергові електронні біржові торги природним газом - Полтавської газонафтової компанії. На торги було виставлено 14,5 млн метрів кубічних природного газу ресурсу червня 2017 року.

На торги вийшли 24 компанії, заявки яких перевищили пропозиції продавця майже в 6 разів, що в свою чергу дозволило створити високий рівень конкуренції. За деякими лотами учасники зробили більше 30 кроків на підвищення ціни.

Реклама:

За результатами торгів, весь виставлених обсяг природного газу по був реалізований середньозважений ціні 6 830,69 грн / тис.м.куб, що на більш ніж 5% вище за стартову ціну ресурсу. Загальна вартість реалізованого ресурсу склала 99,045 млн.грн.

"На сьогоднішніх торгах ми були приємно здивовані не тільки присутністю великого світового гравця компанії Трафігура, але і загальними результатами торгів. Для нас, а також для всього ринку - це вкрай позитивний сигнал, адже за такої умови можна гарантувати, що торги проходять прозоро і високоефективно ", - додав комерційний директор ПГНК Андрій Довганюк.

За даними ЕП компанія Trafigura купила близько 30% (біля 4 млн. м. куб.) від загального обсягу виставленого ресурсу.

Нагадаємо, сировинний трейдер Trafigura відкрив свій офіс в Україні.

Trafigura була заснована в 1993 році групою трейдерів, які пішли з компанії Marc Rich Co, яка пізніше трансформувалася в Glencore. У квітні 2017 року Trafigura виграла лот ПАТ Укртрансгаз на поставку в квітні-грудні 2017 року 218 млн куб.м. газу за 1,35 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!