Екс-співробітників Привату звинувачують в розтраті понад 137 мільйонів гривень

Вівторок, 16 травня 2017, 16:29

Генеральна прокуратура розслідує розтрату понад 137 мільйонів гривень колишніми співробітниками ПриватБанку.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду у справі N757 / 23154/17-к від 14 травня, передає FinClub.

Суд уточнює, що ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні N42017000000000801 від 16 березня 2017 року "за фактом зловживання службовим становищем колишніми посадовими особами ПриватБанку, які в порушення вимог чинного законодавства, діючи умисно та достовірно знаючи про існуючі заборони на проведення активних операцій з пов'язаними з банком особами, вчинили розтрату коштів в особливо великих розмірах".

Слідчі ГПУ встановили, що 15 грудня минулого року в ПриватБанк надійшло повідомлення від НБУ про те, що компанія Claresholm Marketing визнана пов'язаної з банком особою. НБУ ще в кінці лютого минулого року заборонив проведення будь-яких активних операцій з пов'язаними з банком особами.

Реклама:

Попри цю заборону, посадові особи ПриватБанку 15 і 16 грудня 2016 року уклали з Claresholm Marketing кредитні договори, в результаті чого завдали фінустанові матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Крім того, 16 грудня ПриватБанк уклав договори з такими пов'язаними особами, як компанія "Іноземні інвестиції Новофарм" і СК "Інгосстрах".

На рахунку останньої були перекладені понад 137 млн грн в якості "індексованої винагороди".

Раніше повідомлялося, що з Приватбанку перед націоналізацією вивели 16 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!