Порошенко заборонив Яндекс, Вконтакте та Mail.Ru

Вівторок, 16 травня 2017, 10:46

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - сказано у ньому.

Зокрема, санкції передбачають блокування доступу до соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники". Доступ заблокований в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group.

Реклама:

"Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" та соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" та "Одноклассники", - йдеться в указі.

Крім цього, доступ заблоковано до сервісів "Яндекса".

Згідно з рішенням, інтернет-провайдери мають заборонити доступ до низки ресурсів/сервісів Яндекса, серед яких карти Яндекса yandex.ua/maps та ініші сервіси як російського, так і українського Яндексу.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції, "Лабаторія Касперського", "Доктор Веб", "Аерофлот", низка російських авіакомпаній та підприємств, телекомпанія "НТВ", "Алмаз-Антей",  "Газпром Банк".

З повним списком юридичних осіб, що підпали під санкці можна ознайомитися тут.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: