"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Друга хвиля WannaCry почалася з країн Азії

Понеділок, 15 травня 2017, 12:51

Друга хвиля поширення хакерського вірусу WannaCry, який раніше паралізував комп'ютерні системи організацій і установ в більш ніж 150 країнах світу, почалася з Китаю, Японії і Південної Кореї.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", з посиланням на AP News.

За даними японської неурядової організації JPCERT, що надає підтримку в разі виникнення кібератак, новий удар хакерів припав на не менше ніж 2 тис комп'ютерів Японії. При цьому хакери не атакували урядові установи Японії, але з вірусом зіткнулися такі великі компанії, як Nissan Motor і Hitachi. У Nissan Motor заявили, що кібератака не завдала великої шкоди.

У Корейському агентстві з безпеки і інтернету також повідомили, що не менше п'яти південнокорейських компаній зафіксували атаки на свої системи. Серед них - найбільша в країні мережа кінотеатрів країни CJ CGV.

Реклама:

Згідно з інформацією китайської компанії, що займається питаннями мережевої безпеки, в КНР від атаки хакерів постраждали "сотні тисяч" комп'ютерів в майже 30 тис університетах та інших освітніх установах. Також атака торкнулася комп'ютерних систем торгових і офісних центрів, мереж заправок, лікарень, залізничних вокзалів, поштової служби і ряду урядових установ.

Як зазначається, творці вірусу-здирника WannaCry вже отримали від своїх жертв понад 42 тис доларів.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 12 травня, файли на десятках тисяч комп'ютерів звичайних користувачів, великих компаній і державних структур були заблоковані вірусом-здирником WannaCry.

Після цього міністри фінансів країн G7 оголосили війну кіберзлочинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: