"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держгеонадра закликає "Укрнафту" сплатити 12,5 мільярда боргу

П'ятниця, 12 травня 2017, 18:39

Державна служба геології та надр України закликає ПАТ "Укрнафта" сплатити борг перед держбюджетом у розмірі 12,5 мільярдів гривень.

Про це повідомляє прес-служба "Укрнафти".

Як зазначається у повідомленні, ПАТ "Укрнафта" заборгувала державі понад 12,5 млрд гривень за користування надрами.

"Станом на 1 квітня компанія має заборгованість майже по всіх спеціальних дозволах, в рамках яких здійснює видобуток корисних копалин", - зазначає прес-служба.

Реклама:

Держгеонадра закликає ПАТ "Укрнафта" до конструктивного діалогу і виконання своїх зобов’язань перед державою, особливо під час воєнних подій на Сході України.

В Службі наголошують, що публічне акціонерне товариство, окрім отримання спецдозволу, укладала угоду з державою про користування надрами. Таким чином, "Укрнафта" взяла на себе зобов’язання дотримуватися умов користування надрами, у тому числі сплачувати ренту.

"Ми закликаємо до діалогу і до конструктивного вирішення цих питань. Енергонезалежність країни є пріоритетним напрямком для України, особливо в умовах війни. І не дивлячись на те, що "Укрнафта" є одним із найбільших надрокористувачів, обов’язок сплати ренти є загальнообов’язковим, а не вибірковим", – кажуть в Держгеонадрах.

Нагадаємо, що в минулому році Держгеонадра хотіла призупинити дію ліцензій "Укрнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: