Минулого року в Росію з ОРДЛО вивезли мільйон тонн вугілля

П'ятниця, 12 травня 2017, 18:25

У 2016 році в Росію з окупованих територій Донецької і Луганської областей було нелегально вивезено понад 940 тисяч тонн кам'яного вугілля антрацитної групи.

Про це свідчать дані Російських залізниць, які є в розпорядженні LIGA.net.

Даний обсяг нелегальних операцій з вугіллям враховує тільки поставки залізничним транспортом, що потрапили в офіційну статистику РЖД.

За даними на листопад-грудень минулого року, найбільшими постачальниками вугілля з ОРДЛО в Росію були компанії, підконтрольні керівництву так званих "ДНР" і "ЛНР".

Реклама:

Зокрема, це ДП ТД Східний Енерго-Альянс, (раніше - ДП Південно-східна паливна компанія), ДП РЦ ТД Вугілля Донбасу, ГУП ЛНР Аантраціт, ТОВ Углетехнологія, ТОВ ТД Східний та інші.

Покупцями вугілля з російської сторони виступали ТОВ Вугільні технології, ТОВ Експо груп, ТОВ Компанія СВ (всі - Ростов-на-Дону), ТОВ Промтехсервіс (Кемерово), ТОВ Торговий Дім ПТО (Таганрог), ТОВ Петролеум Капітал (Нижній Новгород) і інші компанії.

У першому кварталі 2017 року в Росію було поставлено з ОРДЛО близько 370 тисяч тонн вугілля марки А, за даними РЖД. При цьому в квітні цього року обсяг нелегальних поставок становив близько 96 тисяч тонн.

Наприклад, до блокади окупованих районів на підконтрольну частину України з ОРДЛО вивозилося від 250 до 400 тисяч тонн антрациту в місяць.

Як повідомлялося, в 2015 році з ОРДЛО нелегально було вивезено близько 1,3 млн тонн антрациту з урахуванням поставок автотранспортом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!