"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Трипільську ТЕС запустили заради "Євробачення"

П'ятниця, 12 травня 2017, 18:01

"Центренерго", за вказівкою диспетчера "Укренерго", запустила в роботу другий блок Трипільської ТЕС, яка була зупинена на початку квітня.

Про це повідомляє УНІАН.

"На другому блоці Трипільської ТЕС з 10 травня запрацював один з двох корпусів", - йдеться в повідомленні.

В "Центренерго" відзначили, що блок буде працювати стільки часу, скільки це буде визначено відповідно до графіка диспетчера ("Укренерго").

Реклама:

Згідно з інформацією, опублікованою на сторінці Трипільської ТЕС в соцмережі Facebook, другий блок був запущений для більш надійного енергопостачання Київського енерговузла на час проведення конкурсу "Євробачення 2017".

Також наголошується, що енергетики "Центренерго" здійснювали "підйом станції з нуля" вперше з моменту її запуску в 1969 році.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, станом на 12 травня на складах Трипільської ТЕС знаходиться 39,1 тис тонн антрациту, при нормі накопичення 43,9 тис тонн. Також в міністерстві повідомили, що добовий витрата вугілля на станції становить 1-1,6 тис тонн.

Нагадаємо, що Трипільська теплоелектростанція припинила виробництво електроенергії з метою економії антрацитового вугілля 5 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: