"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ дозволив Кернелу купити агрокомпанію УАІ

П'ятниця, 12 травня 2017, 17:00

"Кернел" Андрія Веревського отримав дозвіл на придбання компанії Українські аграрні інвестиції.

Про це сказано в повідомленні на сайті АМКУ, передає Liga.net.

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Jerste BV (входить в Kernel Holding S.A.) придбати акції холдингової компанії Ukrainian Agrarian Investments S.A. (Українські аграрні інвестиції).

"Надано дозвіл компанії Jerste B. V. (Амстердам, Нідерланди) на придбання акцій компанії Ukrainian Agrarian Investments S. A. (Люксембург), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії", - йдеться в повідомленні відомства.

Реклама:

Ukrainian Agrarian Investments S.A. займається виробництвом сільгосппродукції. У структуру холдингу входить понад 70 господарств в північній і західній Україні. Земельний банк оцінюється в 260 тис га.

Холдинг "Кернел", контрольований українським бізнесменом Андрієм Веревським, є найбільшим в Україні виробником і експортером соняшникової олії, а також одним з найбільших експортерів зернових і великим виробником сільськогосподарських продуктів.

Компанія також надає послуги зі зберігання сільгосппродуктів, експорту через належні їй термінали на Чорному морі. Земельний банк компанії становить 390 тис. га. На українському ринку олійно-жирова продукція "Кернел" представлена торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота".

Нагадаємо, що на початку травня Антимонопольний комітет України дозволив нідерландській компанії Jerste B.V. придбати контрольні пакети акцій десяти українських аграрних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: