Частина сходу України залишилася без зв'язку "Укртелекому"

Четвер, 11 травня 2017, 13:40

У четвер вночі магістральні канали "Укртелекому", що забезпечують зв'язком схід України, піддалися масовій атаці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор з корпоративних комунікацій компанії Михайло Шуранов.

"О 01:11 неподалік від Новомосковська в двох місцях перерізаний канал Новомосковськ - Павлоград, а о 4:04 в Дніпрі в кабельному колодязі перебиті кабелі ділянок Дніпро-Кринички і Дніпро- Кам'янське. Кабелі тільки перерізані", - повідомив Шуранов.

За його словами, в результаті спостерігалася відсутність міжміського зв'язку для абонентів Дніпра і області, а також відсутність доступу до інтернету для абонентів Донецької області (підконтрольна територія) і, зокрема, в Маріуполі та Краматорську.

Реклама:

"Йдуть аварійні відновлювальні роботи. На місцях пошкоджень працюють 4 бригади. Частина сервісів вже відновлена. Плануємо закінчити роботи протягом декількох годин", - заявив директор з комунікацій Укртелекому.

"Про факт цілеспрямованого пошкодження телеком інфраструктури повідомлені поліція і СБУ. На жаль, в таких випадках дуже рідко порушують кримінальні справи так як нічого не вкрадено, а факт порушення телеком інфраструктури країни, на думку правоохоронців, не цілком достатній для порушення кримінальної справи", - сказав він.

Пізніше Шуранов додав, що послуги для абонентів Дніпра і області були відновлені.

"На жаль, близько 11 години було нове пошкодження на ділянці Волноваха-Мар'янка в результаті чого термін ремонту доступу до інтернету для абонентів Донецької області зрушився на кілька годин", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: