"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева допускає своє переслідування після відставки

Четвер, 11 травня 2017, 10:36

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева допускає можливість свого судового або кримінального переслідування після відставки, проте підкреслює правильність своїх реформаторських дій на посту керівника центробанку.

Про це Гонтарева сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Переслідування - воно може бути. Тому що кількість інсинуацій, провокацій, нісенітниці, брудних компаній - зашкалює. Чи варто цього боятися? - Ні. Ні на секунду я не сумнівалася, що я все зробила правильно", - сказала Гонтарева.

Вона підкреслила, що йде з посади глави НБУ за власним бажанням у зв'язку з виконанням своєї місії на цій посаді, а не в зв'язку зі зміною політичних еліт, що є доказом руху країни вперед.

Реклама:

"Як би хтось не думав, що Україна нікуди не рухається, я, прощаючись з усіма, точно можу сказати, що країна рухається", - заявила Гонтарева.

Глава Нацбанку пояснює свій низький рейтинг серед населення тим, що всі медіа в країні знаходяться в руках тих, з ким Нацбанк під її керівництвом три роки боровся за очищення банківського сектора.

"Вони з нами борються, "годують" політиків, які вам потім розповідають, який поганий Національний банк", - пояснила керівник центробанку. Гонтарева також уточнила, що не збирається виїжджати з країни.

Вона заперечує, що під час керівництва центробанком на неї тиснув президент Петро Порошенко.

"Думаю, що я і в 14-му погано прислухалася (до порад або прохань Порошенка - Ред.), і в 15-му, і в 16-му. Напевно, від цього ще одне головне наше досягнення - це побудова незалежного Національного банку, чого я бажаю і своєму наступнику", - сказала Гонтарева.

Як повідомлялося, Гонтарева 10 квітня заявила про свою відставку з 10 травня.

За її словами, з 11 травня вона буде перебувати у вимушеній відпустці і розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням глави держави розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!