"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Нацбанку не хочуть показувати свої декларації

Середа, 10 травня 2017, 20:48

Заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб вважає, що публікація декларацій членів правління регулятора призводить до конфлікту інтересів.

Про це він розповів в інтерв'ю FinClub.

"Я вважаю неправильним, що дані щодо керівництва НБУ були опубліковані, тому що це конфлікт інтересів, коли всі бачать структуру заощаджень людей, які наглядають за банками", - заявив Сологуб.

За його словами, люди можуть приймати свої інвестиційні рішення, спираючись на дії топ-менеджерів НБУ.

Реклама:

"У мене можуть запитати, хороший той чи інший банк, щоб там розмістити депозит. А я кажу: "Соррі, я не можу це коментувати". А коли вся країна дивиться, що у мене депозит в Райффайзен Банку Аваль, то люди думають: "Сологуб розумний, ми йому віримо, покладемо гроші в Аваль". І таким чином ми спотворюємо ринкову конкуренцію. Тому ці дані не можна показувати", - вважає заступник голови Нацбанку.

Значну частку валютних заощаджень у інших членів правління НБУ він пояснив тим, що "це персональні фінанси, особиста справа кожного".

"У мене більше 50% коштів - в гривневих депозитах. Я за два роки не провів жодної валютно-обмінної операції. Тому що вважаю це неправильним. Це не моя робота - спекулювати на курсах", - стверджує Сологуб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: