Курс біткоіна оновив історичний максимум

Середа, 10 травня 2017, 10:57

Курс біткоіна до долара в середу знову оновив історичний максимум і перевищив психологічну позначку в 1,7 тисячі доларів.

Про це свідчать дані торгів, передає Прайм.

Сьогодні вранці вартість біткоіна на торгах електронної біржі Kraken опускалася на 1,08%, до 1703,10 долара за один біткоін. Раніше під час торгів пара піднялася до історичного максимуму в 1730 доларів.

Як зазначає газета Time, зростанню курсу біткоіна до долара сприяє збільшення попиту на безпечні активи.

Реклама:

"Деякі спостерігачі ринку вказали на макроекономічну невизначеність у таких регіонах як Європа, де доля Європейського Союзу здавалася невизначеною, наприклад, під час президентських виборів у Франції", - наводить видання слова аналітика по CoinDesk Чарльза Боварда.

Інші аналітики відзначили, що вартість біткоінів підвищилася після того, як минулого місяця Японія прийняла рішення визнати його законним способом оплати.

"Подібні твердження допомагають легітимізувати біткоіни, і зміцнюють криптовалюту як засіб обміну", - сказав Бовард.

Bitcoin — найпопулярніша в світі конвертована віртуальна валюта. Всі операції проводяться без участі регулятора, безпосередньо між користувачами.

Всього може бути випущено не більше 21 мільйона Bitcoin, згодом випускається все менше і менше монет. Bitcoin можна розраховуватися в інтернеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: