Ситник розповів про десятки "порожніх відповідей" Насірова

П'ятниця, 7 квітня 2017, 15:44

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник України заявляє, що відсторонений голова ДФС Роман Насіров під час допитів на жодне запитання не дав конкретної відповіді.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Високий замок".

"Пан Насіров перейшов у фейсбучний процес. Його допитали по суті оголошеної підозри. Чотири рази його допитали в статусі свідка. Потім — у статусі підозрюваного. На жодне запитання детективів він не дав конкретної відповіді. Від нього чули стандартні фрази: не знаю, не можу пояснити", - сказав він.

"Наприклад, його запитують: як можете пояснити те, що рішення про відстрочку податкових платежів було прийнято у серпні, а відповідне підприємство з цим клопотанням звернулося аж у вересні? Тобто на момент відстрочки фіскальна служба не могла знати про це клопотання. Відповідь: "Не можу цього пояснити", - розповів Ситник.

За його словами, "таких запитань, які підтверджують навмисність дій Насірова, і таких порожніх відповідей прозвучало десятки".

Реклама:

"НАБУ просило Насірова пояснити, чому певні рішення про відстрочку податкових платежів, що були у компетенції районних, обласних фіскальних служб, підписав саме він? "Я не можу цього пояснити"", - розповів Ситник.

"Неприємно дивитися, коли, маючи скільки часу на підготовку аргументованих відповідей, маючи десять чи більше адвокатів, чиновник такого високого рангу поводиться так несолідно. Спекулює станом здоров’я, не маючи для цього жодних підстав. І документів. Експертиза Міністерства охорони здоров’я довела, що лікарі маніпулювали з діагнозом. Коли тобі нема що пояснити по суті, найпростіше заходити у Фейсбук і розповідати, як тебе "пресує" НАБУ", - додав він.

Як відомо, 16 березня відсторонений керівник ДФС Роман Насіров вийшов із СІЗО.

За Насірова внесли 100 млн грн застави його дружина і тесть.  

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!