"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ вимагає анулювати договір щодо днопоглиблення на 700 мільйонів

П'ятниця, 7 квітня 2017, 15:34

Національне антикорупційне бюро України подало до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним договору з проведення днопоглиблювальних робіт у портах України на суму 712 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

Як наголошується, підставою стало порушення вимог закону "Про державні закупівлі" та інших норм чинного законодавства. Наразі судом порушено провадження у справі.

Слідством встановлено, що наприкінці 2015 - початку 2016 року ДП "Адміністрація морських портів України" здійснило конкурсні торги із закупівлі робіт та послуг.

Реклама:

"Проте переможця торгів було обрано з порушеннями закону "Про державні закупівлі", що засвідчив операційний аудит, проведений Держаудитслужбою. Всупереч рекомендаціям державних аудиторів, наданих до моменту укладення договору, службові особи "АМПУ" все одно підписали  договір про закупівлю робіт та послуг із переможцем торгів", - йдеться у повідомленні.

"Внаслідок таких дій державі завдано збитків в особливо великих. Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють із грудня 2015 року", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що прокурори САП, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в березні 2017 року вступили у розгляд господарської справи про стягнення з "АМПУ" заборгованості за оспорюваним НАБУ договором про надання послуг.

Як відомо, у жовтні минулого року депутат Сергій Лещенко заявив, що компанія Jan De Nul Україна, пов’язана з помічником нардепа "Народного фронту" Сергія Фаєрмарка, виграла тендер на днопоглиблювальні роботи для порту "Южний" на 1 млрд гривень, хоча голландська компанія Van Oord Україна пропонувала ціну на 90 мільйонів меншу.

21 жовтня він передав прем’єру документи про цю "оборудку". Того ж дня Гройсман доручив скасувати тендер.

4 листопада АМКУ прийняв рішення про відміну процедури закупівлі щодо днопоглиблення в порту "Южний".

На початку листопада 2016 року за тендери на днопоглиблення українських морських шляхів "взялася" СБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: